maandag 25 januari 2016

Het alfabet in de bib!

Afgelopen vrijdag hadden we een afspraak met Madelief van de bib. Zij ging ons wat meer leren over  o.a. het alfabet.

Eerst kregen we een beetje uitleg over hoe de boeken geordend staan in de bib. Je hebt bij de fictie-boeken een A, B en C-hoek. Die hebben niet echt te maken met je leesniveau, maar wel met je leeftijd. In het 3de leerjaar gaan we vooral nog boeken uit de A-hoek kiezen. Al kan je natuurlijk steeds eens een B-boek uitproberen...

Dan moesten we een boek uit het rek nemen en de "rug" bestuderen. We zagen op de rug een grote letter A of B staan. Die letter duidt aan in welke hoek ons boek moet staan. Ook zagen we onderaan 3 of 4 letters staan en dat zijn de beginletters van de achternaam van de auteur. Zo kan je gemakkelijk een boek terugvinden!Daarna was het tijd om onze nieuwe kennis te testen met een quizje! We werden verdeeld in groepjes van 2 of 3 en mochten plaatsnemen achter de tablets.Iedereen deed zijn uiterste best tijdens de 12 vraagjes over het alfabet. Het werd dan ook een nek-aan-nek race!
 Soms was het wel héél grappig...


Soms ook niet zo gemakkelijk...Het was een fijne activiteit in de bib en tegen de middag keerden we -met onze hoofdjes boordevol letters- terug naar school.

1 opmerking: